Auto-industrie

Zijn SUV’s op hun retour?

Geschreven door Stéphane Wamat | 07/04/2020

Volgens een recente analyse moet blijken dat de markt voor plug-in hybrides en volledig elektrische modellen drastisch groeit. SUV’s daarentegen zouden aan populariteit inboeten…

Laat ons eerst kijken naar februari van dit jaar, nog voor de gezondheidscrisis die we nu meemaken. Uit een analyse van Jato Dynamics, een adviesbureau gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe auto’s, blijkt dat de markt voor elektrische voertuigen is geëxplodeerd ten opzichte van vorig jaar, met een stijging van de verkoop van maar liefst 92%, en dit ondanks de daling van het aantal totale inschrijvingen op Europees niveau (-7% ten opzichte van 2019).

De grote winnaars van dit onderzoek zijn echter de plug-in hybrides. Hun marktaandeel groeide spectaculair met 153%, maar staar je nu ook niet blind op deze percentages aangezien modellen met zo’n “alternatieve” aandrijving nog steeds veel minder worden verkocht dan conventionele benzine- of dieselwagens. We tellen maar 40.000 elektrische en 29.000 plug-in hybride registraties, wat neerkomt op amper 6,6% van alle Europese inschrijvingen in februari.

En SUV’s? Dat koetswerktype lijkt een beetje van flair te verliezen, met 1,7% inschrijvingen minder, al blijft het het populairste in het algemeen (39%).

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's