Autosalon

Autosalon 2022: een pop-up Rooftop Studio op het dak van de Heizel

Hoewel het Autosalon van Brussel begin 2022 niet zal plaatsvinden, zal Febiac, de organisator van het Salon, toch een deel van de Heizel innemen. Op het dak komt namelijk een pop-up Rooftop Studio, die een presentatieplek wordt voor journalisten en influencers. 

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 24/12/2021 | Leestijd: 1 min

Zoals bekend gaat het Autosalon van Brussel niet door omwille van het coronavirus. De organisatoren (FEBIAC) wilden het risico niet nemen dat het autofestijn verpest zou worden en dat ook de automerken op het laatste moment forfait zouden geven. De activiteiten werden daarom verplaatst naar het hele land, in de dealernetwerken, en de Heizelpaleizen blijven leeg.

Of toch niet helemaal, want om de aandacht te trekken heeft FEBIAC beslist om op het dak van de paleizen een soort lounge te installeren, een ‘studio’ die vooral journalisten en influencers zal ontvangen.

Advertentie – lees hieronder verder

Een glazen kubus

Salon de 2022 : Un pop-up Rooftop Studio sur le toit du Heysel 

Daarvoor wordt op een hoogte van 45 meter een glazen kubus op het dak van Paleis 5 gebouwd, vlak voor het Atomium, wat een prachtig uitzicht belooft. Het idee is natuurlijk om een centrale plek te behouden die als referentie zou kunnen dienen tijdens deze periode van autofestiviteiten verspreid over het hele land. Deze plek zal toegankelijk zijn gedurende de gewone duur van het salon, van 14 tot 31 januari 2022.

FEBIAC geeft ook aan dat het in deze ‘Rooftop Studio’ de individuele mobiliteit zal belichten door middel van debatten die zullen proberen de verschillende visies van generaties Y+Z te begrijpen. Er zullen uitwisselingen worden georganiseerd met jongeren en vertegenwoordigers van de auto-industrie, maar ook met politici, media of influencers die nu het leven van jongeren en de publieke opinie beïnvloeden. Vanaf deze locatie wordt dagelijks een nieuwsbrief uitgezonden, onder meer in het programma Drive van VTM.

Als u van uitzonderlijke condities wilt genieten tijdens de autosalon, bezoek dan het Gocar Car Festival

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie