Autosalon

Autosalon Brussel 2023: wat is nieuw?

Na twee jaar afwezigheid kan het Salon van Brussel opnieuw fysiek plaatsvinden van 14 tot 22 januari 2023. Wat mag je allemaal verwachten van deze honderdste editie? Organisator Febiac licht een tipje van de sluier.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 25/11/2022 | Leestijd: 3 min

1.090 dagen: zo lang zal het geduurd hebben tussen het sluiten van het Salon in 2020 en het openen van het Salon in 2023. Maar nu is het Salon helemaal terug, met heel wat nieuwigheden en opvallend veel automerken. Daar zijn ook ‘onbekende’ namen bij die je nog niet eerder op het Salon zag, zoals Aiways, Rimac, Microlino of BYD.

“We zijn erg trots dat er ruim vijftig automerken aanwezig zullen zijn op het Autosalon 2023”, zegt Andreas Cremer, afgevaardigd bestuurder van Febiac. “Als we bij de merken met een traditionele stand diegene optellen die modellen in een gemeenschappelijke ruimte presenteren, vertegenwoordigt het Salon meer dan 95 procent van de Belgische automarkt.”

Advertentie – lees hieronder verder

Autosalon Brussel

The Avenue

Met die ‘gemeenschappelijke ruimte’ bedoelt hij The Avenue in Paleis 6, waar Alpina, Aston Martin, Jaguar, Land Rover, McLaren en Mercedes aanwezig zijn. Allemaal merken die geen eigen standruimte boekten. In tegenstelling tot veel buitenlandse autosalons heeft Brussel dus een mooie vertegenwoordiging. Alleen Volvo en Ferrari zijn grote namen die ontbreken. “The Avenue zal onze bezoekers zeker doen terugdenken aan Dream Cars, dat we op de vorige edities presenteerden”, legt Salondirecteur Gabriel Goffoy uit. “De droomwagens staan nu over het hele Salon verspreid.”

Veel animatie

Dromen kun je ook van oude wagens, want voor deze feesteditie verzamelde het Salon vijftien iconen in de Patio. Daar vindt ook een soort klank- en lichtspektakel plaats rond de geschiedenis. Wie zich wil informeren over een nieuwe auto, kan in Paleis 9 terecht in een ‘forum dome’ voor infosessies van experts en exposanten over de juiste motorkeuze, laadoplossingen, connectiviteit en veiligheid. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor de Formule 1 met racesimulatoren of een pitstopwedstrijd. Voor het eerst wordt ook de Auto van het Jaar 2023 bekendgemaakt in Brussel, tijdens de persdag op 13 januari. Het winnende model en de finalisten zijn te zien in Paleis 9.

Autosalon Brussel

Alles wordt duurder …

… maar het Salon niet. De online voorverkoop is al begonnen en loopt naar verluidt zeer goed. Als ‘cadeautje’ voor de honderdste editie heeft Febiac de toegangsprijzen teruggebracht naar het niveau van tien jaar geleden. Tot en met 13 januari krijg je namelijk 2,50 euro korting, waardoor een volwassene 12,50 euro betaalt en een kind (6-15 jaar) 7,5 euro. Naast de openingsavond op vrijdag 13 januari, zijn er twee nocturnes gepland (maandag 16 januari en vrijdag 20 januari).

Het Salon wordt compacter (nog zes paleizen) en naar motorfietsen zul je – op enkele uitzonderingen na – goed moeten zoeken. Maar voor de rest ziet het programma er veelbelovend uit en hopen de exposanten dat het Salon de stijgende verkoopcijfers van de laatste maanden kan doortrekken.

De organisatoren verwachten ongeveer 300.000 bezoekers tijdens de negen publieksdagen. “Dit is niet het Salon van Febiac of de automerken, maar het Salon van alle Belgen. Ons hoofddoel is dat de bezoeker tevreden is, een antwoord gekregen heeft op al zijn vragen en zin heeft om de volgende keer terug te komen”, besluit Gabriel Goffoy.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie