Autosalon

Jaguar Land Rover niet op het Autosalon van Brussel

Afgelopen september werd het Autosalon van Brussel 2022 bijna afgelast. De oorzaak lag bij het afhaken van verscheidene zoals Mazda, Volvo, Tesla en D’Ieteren. Het verhaal is misschien nog niet ten einde, want vandaag kondigde ook de Jaguar-Land Rover Groep zijn afwezigheid aan.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 25/10/2021 | Leestijd: 3 min

Wordt het Autosalon van Brussel bedreigd?  De vraag rees vorige maand al, toen Mazda,  Volvo, Tesla en D’Ieteren (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, enz.), twee van de grootste autogroepen, aankondigden dat ze niet zouden deelnemen aan deze editie.

Uiteraard heeft de coronacrisis de financiële toestand van de constructeurs geschaad die nu voor een tweede grote crisis staan: de tekorten aan halfgeleiders die de leveringen vertragen, de productielijnen stilleggen en tot de annulatie van veel verkopen leiden. Daarom hebben D’Ieteren, maar ook Mazda en Volvo tot nu toe de Brusselse uitnodiging afgeslagen.

Advertentie – lees hieronder verder

Nieuwe crisis?

De miserie is echter nog niet voorbij voor het Autosalon van Brussel 2022, want vandaag kondigde ook Jaguar-Land Rover zijn afwezigheid aan op dit grote jaarlijkse evenement voor de autosector. Dit is des te jammer omdat de nieuwigheden van deze merken toch belangrijk zijn, aangezien het hele Jaguar-gamma vorig jaar een grote facelift onderging met de komst van nieuwe plug-in hybride versies voor de E-Pace en F-Pace, terwijl Land Rover de sluier van zijn nieuwe grote Range Rover zal lichten. Er is dus nieuws genoeg om het publiek te lokken, maar voorlopig geeft de Indisch-Engelse groep geen commentaar over de redenen van dit forfait.

De echte vraag is of deze nieuwe afwezigheid (waaraan we die van Ducati, Kawasaki, Suzuki en Yamaha bij de motorfietsen moeten toevoegen) de editie 2022 kan bedreigen. Bij Febiac, de organisator van dit salon, heerst er voorlopig nog geen paniek. Woordvoerder Christophe Dubon geeft aan dat “het salon inderdaad zal plaatsvinden, aangezien er momenteel genoeg merken zijn ingeschreven, ook in de categorie bedrijfswagens”.

De Heizelpaleizen zullen begin 2022 dus weer volledig in het teken van de auto staan, ook al moeten we dit jaar enkele aanpassingen verwachtenvooral om de klantervaring te versterken”, legt Dubon uit. Deze afwezigheden zullen uiteraard de rendabiliteit van deze editie van 2022 ondermijnen, zeker omdat er ook wordt gesproken over een aangepaste prijs van de toegangstickets gezien de afwezigheid van veel merken. Wordt vervolgd.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie