Autosalon

Onze toppers en floppers van het Autosalon van Brussel!

Geschreven door De redactie | 21/01/2020

Na 10 dagen sloot het Autosalon van Brussel dit weekend weer zijn deuren. Het gepaste moment om de balans op te maken met onze toppers en floppers.

Veel volk
Ook dit keer bracht het Autosalon van Brussel weer veel volk op de been met een half miljoen bezoekers, terwijl het een dag minder lang duurde dan de vorige editie. Een bewijs dat het grote publiek nog steeds in de auto geïnteresseerd is.

Alle merken
Terwijl de grote prestigieuze autosalons, zoals Genève, Parijs of Frankfurt, de voorbije jaren vele merken zagen afhaken, houdt Brussel goed stand. Op de Heizel tekenden alle grote merken present.

Weinig grote nieuwigheden
Deze 98e editie van de Brussels Motor Show kon rekenen op 18 wereldpremières en 10 Europese premières. Maar als we echter alle facelifts en nieuwe motorisaties buiten beschouwing laten, waren er eigenlijk helemaal niet zoveel echte grote nieuwigheden.

Toegangsticket + parking
De toegangsprijs bedroeg nog steeds 15€ voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. Om ook de Dream Cars te mogen bewonderen werd nog een supplement van 7€ gevraagd, naast de 10€ voor de parking. Voor een gezin met twee tieners loopt het totale salonbudget dus al gauw op tot een slordige 98€.

Actie Extinction Rebellion
De militanten van Extinction Rebellion hebben de laatste zaterdag het Autosalon op stelten gezet. De klimaatproblematiek is inderdaad ernstig te nemen en het is logisch dat men profiteert van de massale media-aandacht. Maar de gekozen methode valt niet goed te keuren, net als het feit dat sommige argumenten geen rekening houden met de realiteit dat vele Belgen hun wagen gewoon nodig hebben voor hun verplaatsingen.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners