Buzz

Een parkeerplaats voor mindervaliden innemen kan je duur komen te staan

Een politierechter in Gent heeft een automobilist die onterecht stond geparkeerd op een plaats voor bestuurders met een handicap, zwaar bestraft met een boete van 400 euro en 15 dagen rijverbod. “Geen genade, u zou zich eens moeten verplaatsen in iemand in die positie”, verklaarde de politierechter.

Geschreven door Alain De Jong | 06/05/2022

De feiten deden zich voor op de snelwegparking in Drongen langs de E40, waar de bestuurder snel een snack wou kopen in de shop aan het tankstation. Daarbij parkeerde hij zich op een plaats voorbehouden aan chauffeurs met een handicap. De man verklaarde aan de politierechter dat hij dit niet gemerkt had, en dat het trouwens niet zijn bedoeling was om onreglementair te parkeren aangezien er voor de shop op dat moment voldoende andere parkeerplaatsen vrij waren.

Daar had de politierechter geen oren naar en veroordeelde de overtreder prompt tot een boete van 400 euro en 15 dagen rijverbod. “Dan had u maar beter moeten uitkijken waar u zich parkeerde. Mensen die zich onrechtmatig parkeren op plaatsen voor chauffeurs met een beperking, zouden zich eens moeten verplaatsen in iemand in die positie. Hun leven is al lastig genoeg”, berispte magistraat.

Overtreding tweede graad

Utiliser une place de stationnement pour handicapés peut vous coûter cher. 

Onterecht parkeren op een plaats voor mindervaliden is een overtreding van de tweede graad, waarbij men volgens de wegcode de veiligheid van personen onrechtstreeks in gevaar brengt. Die wordt bestraft met een boete van 110 tot 1375 euro en een mogelijk verval van het recht tot sturen van 8 dagen tot 5 jaar. Wie binnen het jaar opnieuw in de fout gaat, zal bovendien de boete verdubbeld zien. Je kan dus maar beter de gehandicaptenplaatsen vrijlaten.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's