Buzz

Een tuning meeting leidt tot … 603 PV’s ! 

Afgelopen weekend werd in Frankrijk een tuning meeting gehouden in Servon, een stadje in Seine-et-Marne in het noorden. Een feestje dat echter uitdraaide op de jackpot voor de politie, die maar liefst 603 boetes opstelde voor te hard rijden!

Geschreven door David Leclercq | 30/11/2021

In het stadje Servon in Seine-et-Marne vond het voorbije weekend dus een bijeenkomst van tuners plaats. Tijdens deze evenementen is de sfeer meestal zeer goed en het geeft de mogelijkheid aan tuningliefhebbers om zich met elkaar te meten in verschillende uitdagingen.

Er is natuurlijk voor elk wat wils: er zijn tuners die alles veranderen aan hun voertuig en anderen die genoegen nemen met een paar kleine aanpassingen. Deze liefhebbers van mooie mechaniek maken ook graag lawaai. En ze houden natuurlijk eveneens van snelheid. Dat kon ook de lokale politie vaststellen, want tijdens de twee dagen van het evenement noteerde ze maar liefst 603 PV’s voor te hard rijden. Deze snelheidsovertredingen werden begaan op een weg in de buurt van de meeting. De politie telde er 266 op zaterdag en 337 op zondag, waarvan twee boven de 50 km/u. Voor de flikken rinkelde dus de jackpot!

De politie heeft echter geen informatie over de daders bekendgemaakt, wat normaal is. En dus is het onmogelijk om te weten of de meeste van hen deelnemers waren aan het tuning evenement.  Voor de politie lijkt de link echter voor de hand te liggen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's