Buzz

Factuur van 560.000 euro voor opladen aan Supercharger

Een Tesla-klant ontving onlangs een hallucinante rekening. Het merk vroeg inderdaad de betaling van 560.000 euro voor laden aan zijn netwerk van Superchargers. Dit betekent echter meer dan 32.000 complete laadbeurten. Wat ging er fout?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 10 mrt. 2022 | Leestijd: 3 min

Tesla is een geweldig merk omdat het volledig geconnecteerd is. Dit geldt uiteraard voor auto’s die op afstand een update kunnen krijgen, maar ook voor de Supercharger terminals of voor de gebruiker die administratief met het merk communiceert via een speciale applicatie.

Toch lijkt deze manier van werken als eens te haperen. Een Chinese eigenaar van een Tesla Model 3 Standard Range Plus schrok zich een aap bij de ontvangst van een factuur na het gebruik van het bekende netwerk van Superchargers van het merk. Die vermeldde inderdaad een bedrag van meer dan 560.000 euro!

Advertentie – lees hieronder verder

2 GWh

charger

Deze factuur vermeldde dat de Model 3 in kwestie bijna 2 GWh zou hebben geladen volgens de CnEVPost website die de informatie verspreidde (meer dan 1.923.000 kWh). Dat komt in feite neer op meer dan 32.000 volledige laadbeurten van het 60 kWh accupakket voor een bedrag van € 562.820 (of 3.846.306 CNY tegen de huidige wisselkoers).

Zoals verwacht erkende Tesla de facturatiefout, maar zonder ook maar de geringste uitleg te kunnen geven over de oorzaak van deze (lichte) overfacturering. Het avontuur dat deze Chinees beleefde is des te verrassender omdat de klant daar gratis toegang heeft tot het netwerk van Superchargers van het merk.

Noteer ook dat Tesla België voor het gebruik van zijn superchargers momenteel nog steeds 31 c/kWh aanrekent. Wat eerlijk gezegd goedkoop is gezien de laadsnelheid en de explosie van de prijzen. Het is duidelijk dat het voor veel gebruikers zo soms interessanter is om naar Superchargers te gaan dan om thuis op te laden. Zolang het duurt…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie