Hollywood! Gevluchte ex-topman Nissan heeft filmplannen

Carlos Ghosn, de uit Japan gevluchte ex-topman van de alliantie Renault-Nissan heeft een Hollywood-agent onder de arm genomen. Het gaat om niemand minder dan Michael Ovitz, ooit CEO van The Walt Disney Company en een kerel om absoluut rekening mee te houden in het wereldje. Tijd om het zeer interessante verhaal te laten verfilmen dus…

Hollywood! Gevluchte ex-topman Nissan heeft filmplannen

Ghosn haalde vlak na nieuwjaar onze nieuwsrubriek omdat hij naar Libanon was gevlucht. Ooit grote baas bij één van de grootste automobielgroepen ter wereld, had de Franse Braziliaan besloten om zijn boeltje te pakken in afwachting van zijn Japans proces. De man zou zich namelijk corrupt hebben gedragen en daar konden bij Nissan niet bepaald mee lachen. Op Hollywoodiaanse wijze nam hij de benen, na het betalen van een borgsom van – hou je vast – 9 miljoen dollar en vermoedelijk geholpen door een beveiligingsfirma. Die onstnapping zou drie maanden voorbereidingswerk hebben gevergd. Dus ja, geschikt materiaal voor een film waaraan zelfs Tom Cruise mee zou willen doen.

En ja hoor…

Bloomberg is met het nieuws komen aandraven dat Michael Ovitz, de oprichter van het uiterst machtige Creative Artists Agency (CAA) en in de jaren ’90 even hoofd van Disney, de verguisde voorzitter zal bijstaan in de realisatie van filmprojecten. Dat kan maar één ding betekenen.

Ook leuk om te weten: na zijn ontsnapping in januari had Ghosn een persconferentie gegeven. Daarin ontkende hij onder meer dat er al een contract met Netflix werd ondertekend. De man weet blijkbaar wel raad met zijn carrièreswitch… Hij riskeert trouwens 15 jaar cel. In Japan.

“Nissan bankroet binnen max. 3 jaar”