Japans bedrijf verkoopt Skylines voor spotprijzen

Skyline is een begrip in Japan. We hebben het voor alle duidelijkheid niet over het panorama van Tokio maar over het Nissan-model met die naam, met de Skyline GT-R als absolute topper. Een Skyline in goede staat voor een peulschil? Die vind je bij Trust Kikaku.

Japans bedrijf verkoopt Skylines voor spotprijzen

Trust Kikaku ligt op amper drie minuten rijden van het bekende Tsukuba-circuit. Het bedrijf ademt Nissan Skyline en wordt door fans van het model bijna aanzien als een Walhalla. Overal staan ze opgesteld, al dan niet bedoeld voor de verkoop van wisselstukken. Een mooie Skyline met weinig mijlen achter de rug kopen? Dat kan ook…

De allermooiste exemplaren zitten gehuld in plastic en wachten rustig op hun volgende baasje. Veel hoeft zo’n Skyline trouwens niet te kosten, of toch niet als je de GT-R achterwege laat. We spreken van zowel R32’s, R33’s als R34’s. De R34 was de laatste Skyline die ook als GT-R beschikbaar was en is uiteraard (veel) duurder dan een mindere god met (bijna) dezelfde looks maar met minder technisch vernuft onder het koetswerk. Voor een variant zonder turbo’s en met vier deuren betaal je bijvoorbeeld maar 2.000 dollar bij Kikaku. Een koopje… maar wel zonder uitzondering met het stuur aan de rechterkant.

Het bedrijf verkoopt trouwens meer dan alleen Nissan-onderdelen. Ook voor bepaalde Toyota’s, Subaru’s en andere rijstracers kan je bij Trust Kikaku terecht.

Screenshot + video: SAMMIT/YouTube

Hoe “Godzilla” aan zijn bijnaam is gekomen TEST Nissan GT-R: oude krijger