Onlangs had voetballer Sofian Kiyine (OHL) een spectaculair ongeval in de buurt van Flémalle (Luik). De man kwam met zijn Mercedes aan hoge snelheid een rotonde opgereden. Hij remde niet en een boordsteen op de rotonde. Daardoor vloog zijn Mercedes letterlijk in de lucht en knalde door de muur van de plaatselijke sporthal. Resultaat: een gapend gat in het gebouw. Surrealistisch.
Al snel werd duidelijk dat de oorzaak van het ongeval overdreven snelheid was, waarbij als bij wonder geen slachtoffers vielen. De speler reed 125 km/u waar maximaal 90 km/u toegelaten is. Uiteraard werd een onderzoek ingesteld en de voetbalclub besloot intussen om de speler voor onbepaalde tijd te schorsen.
Advertentie – lees hieronder verder
Reeks ongevallen
Helaas hebben profvoetballers regelmatig zulke ongelukken. Met hun vele geld en dikke auto’s gaan Pro League-spelers vaak over de schreef. Sommige spelers werden ook al bestraft voor gsm-gebruik achter het stuur, rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en natuurlijk te snel rijden. Volgens VIAS liepen al veel voetballers tegen de lamp: Jonathan Legear, Radja Nainggolan, Loïc Lapoussin, François Sterchele, Ilombe Mboyo of Kylian Hazard, om er maar enkele te noemen.
Hun ‘prestaties’ zijn behoorlijk straf: 240 km/u voor Kylian Hazard (23 jaar) aan het stuur van een Audi S3, 105 km/u voor Yassine El Ghanassy binnen de bebouwde kom met een Porsche 911 of 158 km/u op de snelweg voor Dodi Lukebakio … hoewel hij zijn rijbewijs nog maar drie weken had. Er zijn ook meer tragische herinneringen, zoals François Sterchele die in 2008 achter het stuur van zijn Porsche Cayman S overleed nadat hij op de terugweg van een feestje tegen een boom belandde.
Verplichte opleiding?
VIAS is het gedrag van de spelers beu en heeft besloten om contact op te nemen met de Pro League om de clubs te vragen lessen in autobeheersing op te leggen. Volgens VIAS is het noodzakelijk om de spelers te responsabiliseren. Het instituut heeft sterk de indruk dat deze jonge spelers ongelukken of overtredingen onderschatten.
Het is natuurlijk niet de bedoeling om rijden met krachtige auto’s te verbieden, maar wel om de spelers lessen in autobeheersing te geven. Laten we echter hopen dat dit initiatief niet het tegenovergestelde effect heeft, waarbij spelers zich na de cursus nog vaker onsterfelijk voelen op de weg omdat ze geleerd hebben hun bolides te temmen…
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be