Buzz

VIDEO: Boze Tesla-klant schreeuwt om aandacht

Het autosalon van Shanghai werd deze week “opgeschrikt” door een boze Tesla-eigenares. Zij had een niet mis te verstane boodschap voor de bezoekers van de beurs.

Geschreven door Joris Bosseloo | 22/04/2021

De vrouw droeg een t-shirt met daarop de melding dat “de remmen van Tesla niet werken”. Die boodschap riep ze ook met volle borst terwijl ze op het dak van een tentoongestelde Model 3 stond.

Veiligheidspersoneel slaagde erin om de vrouw van het dak van de elektrische auto te krijgen en haar buiten te dragen, maar tegen dan was ze natuurlijk al in haar opzet geslaagd, namelijk aandacht opeisen. Het incident werd door tal van afwezigen gefilmd en die beelden hebben natuurlijk vlotjes hun weg naar verschillende sociale media gevonden, zoals YouTube en Twitter.

Tesla “kent” haar

Bij Tesla menen ze de dame te kennen en zou ze al verschillende malen haar ongenoegen hebben laten blijken. Zij beweert dat zijzelf en vier familieleden bijna dood waren omdat de remmen van haar Tesla Model 3 het een tijd geleden hadden laten afweten. “Klopt niet”, zeggen bij Tesla. “Haar remmen werkten naar behoren. Ze eist een gloednieuw exemplaar en wil haar wagen niet door een onafhankelijke partij laten inspecteren”, aldus de Californische fabrikant van EV’s. “We nemen onze verantwoordelijkheid voor problemen met onze producten, maar gaan niet in op onredelijke eisen”.

Tesla en China: een moeilijke relatie

China heeft Tesla al eens op het matje geroepen omtrent de veiligheid van de productiewagens van het merk. Het staatspersbureau Xinhua geeft aan dat het merk het vertrouwen van consumenten opnieuw moet winnen na incidenten met remsystemen die niet naar behoren werkten en zelfs met Tesla’s die in brand vlogen tijdens het opladen. Tesla moest zelfs al eens verontschuldigingen aanbieden aan de beheerder van het Chinese elektriciteitsnetwerk, nadat medewerkers van de autofabrikant beweerden dat een plotseling stroomverschil op het netwerk schade aan een auto had veroorzaakt. Daarnaast wordt Tesla in China verweten dat de beschikbare modellen te snel accelereren.

Ondanks deze heisa blijft de autobouwer geleid door Elon Musk bijzonder populair in China, waar overigens ook een Gigafactory staat.

Screenshot + video: Driving China / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook