Oldtimers

6 automodellen die synoniem staan voor de jaren ’80

In de jaren ’80 droegen we gekke kleren en werd elektronische muziek hip. Tijdens dat decennium werden er ook tal van automodellen gebouwd die typerend zijn voor de periode. Zoals dit vijftal…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 07/05/2020 | Leestijd: 1 min

Ferrari Testarossa

Testarossa

De Ferrari Testarossa, ontworpen door Pininfarina, verscheen in 1984. Dit pk-monster werd wereldberoemd dankzij de rol in de tv-serie Miami Vice, met Don Johnson achter het stuur (zie video onder dit artikel).

Advertentie – lees hieronder verder

Chevrolet Corvette C4

C4 Corvette

Deze Amerkaanse tegenhanger van Ferrari’s kwam er in hetzelfde jaar als de Testarossa en kreeg een bijzonder strak lijnenspel. Nog steeds een van de mooiste Corvettes volgens ondergetekende.

Alfa Romeo 75

75

Da Alfa 75 was een echte rijdersauto. Daar zat zijn transaxle-architectuur die het gewicht bijna gelijkmatig verdeelde voor iets tussen. Niet iedereen vind ‘m mooi, maar aan charme ontbreekt het deze Italiaan in geen geval.

Renault Fuego

Fuego

Met zijn nogal vreemde lichaamsbouw en motoren die niet echt geschikt waren voor zijn sportieve ambities, kreeg de Renault Fuego snel een negatief imago in eigen land. Weet echter dat dit destijds de snelste turbodieselcoupé ter wereld was, met een topsnelheid van 175 km/u.

BMW M3

M3

De M3 E36 was de 3 Reeks “op speed”. Onder de kap lag een 200 pk sterke zescilindermotor en zijn vermogen zou met de jaren alleen maar toenemen. Zowel in de jaren ’80 als ’90 was deze BMW een te duchten concurrent in de motorsport.

Fiat Panda

Panda

Fiat lanceerde de Panda in 1980. Deze stadswagen was ontworpen om zeer toegankelijk te zijn en blonk uit in eenvoud. Het merk heeft hem niet minder dan 23 jaar lang in productie gehouden…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie