Corvette lag halve eeuw onder afval en puin

Barnfinds heten ze, onverwachte automobiele ontdekkingen die meestal in een aftanse garage, loods of schuur gebeuren, vandaar de naam. Een recent en zeer mooi voorbeeld is de ‘bevrijding’ van een Chevrolet Corvette die pal in het midden van de swinging sixties werd gebouwd. Daarvoor moeten we naar St. Louisville in de Amerikaanse staat Ohio.

Corvette lag halve eeuw onder afval en puin

Takeldienst Speedy’s Towing & Recovery werd gecontacteerd door een dame met de vraag om een voertuig op te halen dat al jaren vastzat in een garage. Ter plekke aangekomen, waren de medewerkers meer dan gewoon verbaasd. Enerzijds omdat het huis en de bijhorende garage in een stort waren veranderd, wat met de gezondheidstoestand van de inmiddels overleden eigenaar te maken had, anderzijds omdat er onder al dat puin een automobiele schat verborgen lag.

Niet helemaal in orde

De Corvette Convertible uit 1965 bleek in relatief goede staat te verkeren. Zijn V8 is voorzien van een Rochester-injectie, wat een ongewone optie was. Van de papieren was jammer genoeg geen spoor en van het canvasdak evenmin. Hij stond te koop op Ebay