De bekendste auto aller tijden staat te koop!

De befaamde Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger wordt binnenkort geveild. Hij is perfect gerestaureerd en uitgerust met alle bekende gadgets, waardoor de prijs wellicht hoge toppen zal scheren.

De bekendste auto aller tijden staat te koop!

Het gaat hier om een van de drie laatste exemplaren van de Aston Martin DB5 uit de film die vandaag nog functioneren. Veilinghuis RM Sotheby’s biedt de auto te koop aan. Sinds 1965 heeft hij maar drie eigenaars gehad en in 2012 onderging hij een volledige restauratie door Roos Engineering, een van de dertien bedrijven in de wereld die door het merk erkend zijn om dit soort werk uit te voeren.

Dertien is ook het aantal gerestaureerde gadgets die je terugvindt op deze DB5: van de schietstoel tot het wegklapbare kogelvrije scherm achteraan, de kantelende nummerplaten, de machinegeweren of zelfs de rook- en olieverspreider.

Gezien de zeldzaamheid van het model, zijn immense bekendheid en de voortreffelijke staat waarin de auto verkeert, zal de prijs ongetwijfeld hoog oplopen tijdens de veiling in augustus in Californië.