Ferrari Daytona voor doe-het-zelvers

Deze gedeeltelijk gedemonteerde Ferrari 365 GTB/4 Daytona uit 1971 zal binnenkort op een veiling worden verkocht. Kan jij ‘m in ere herstellen?

Ferrari Daytona voor doe-het-zelvers

Een Ferrari 365 GTB/4 Daytona is zodanig zeldzaam dat de waarde van het model de laatste jaren enorm is toegenomen. De online veilingsite Collecting Cars biedt momenteel een exemplaar te koop aan dat zeker uniek is in zijn soort.

Geboren in 1971 met het stuurwiel rechts, werd chassis 14273 aan zijn eerste eigenaar geleverd. Vervolgens is het in 1972 en 1974 van eigenaar veranderd. Dat jaar geraakte de auto zwaar beschadigd bij een ernstig ongeval en leed hij ook tijdens het herstel. Het wrak werd namelijk slecht onder handen genomen door een amateur, die het wilde ombouwen tot een cabriolet. De Ferrari werd vervolgens opnieuw doorverkocht, onvolledig, aan een andere liefhebber (?) die hem maar liefst 30 jaar lang ongemoeid heeft gelaten. In 2006 kwam de Daytona bij zijn huidige eigenaar terecht, een man die een grote restauratie van de carrosserie heeft laten uitvoeren.

Op 48 jaar tijd werd er slechts 26.117 mijlen gereden met deze Italiaan. Hij wordt verkocht met zijn 4,4-liter V12 ernaast, net als met vele andere onderdelen die nodig zijn om de restauratie te voltooien. Eens opgeknapt, zal hij een fortuin waard zijn…