Oldtimers

Mini Tickford: lelijkheid heeft een hoge prijs!

In 1984 heeft de Britse carrosseriebouwer Tickford zich “ontfermd” over een Mini, met als doel de meest exclusieve stadsauto mogelijk te maken. Deze kleine Britse auto zal binnenkort worden geveild door Artcurial tijdens het evenement op Rétromobile.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 23 jan. 2024 | Leestijd: 2 min

Van 1959 tot 2000 was de oorspronkelijke Mini de universele stadsauto, gericht op alle sociale klassen. In het begin was de Mini betaalbaar, maar hij onderging verschillende transformaties en aanpassingen om beter aan te sluiten bij de levensstijl van haar eigenaars. In dit opzicht is de Mini die vandaag onze aandacht trekt zeker een van de meest exclusieve ooit gemaakt.

Mini arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Niets was te mooi

Het voertuig, van 1984, werd door de eigenaar, een Saoedische prins, toevertrouwd aan de Britse carrosseriebouwer Tickford om getransformeerd te worden tot een compacte luxeauto. Destijds werd niets gespaard, zelfs niet een wijziging aan de voorkant met 4 verticale koplampen en een volledige carrosseriekit met verbrede wielkasten. Het interieur werd ook herzien met houten bekleding, Recaro-stoelen bedekt met hetzelfde leer als in de Aston Martin, en natuurlijk een Clarion-audiosysteem, passend bij de jaren 80. Er werd zo meer dan 50.000 pond geïnvesteerd in deze auto in het begin van de jaren 80, een fortuin!

Mini interieur

Uitzonderlijke auto, uitzonderlijke prijs

Deze Mini Tickford doet je vandaag misschien glimlachen met zijn bijzondere stijl, maar het model is het bewijs van het allerbeste op het gebied van luxetuning in het midden van de jaren ’80. Deze auto, geïmporteerd uit het Verenigd Koninkrijk met slechts 13.250 km op zijn teller sinds zijn debuut, zal geveild worden door Artcurial tijdens de Rétromobile-beurs. Vanwege zijn exclusiviteit wordt de auto geschat tussen de 40.000 en 60.000 €!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon