Brussel

In Brussel zullen oldtimers met een leeftijd van 30 tot 50 vanaf binnenkort elke 2 jaar naar de keuring moeten. Wagens ouder dan 50 jaar worden elke 5 jaar verwacht. De maatregel gaat van kracht vanaf 2019 voor auto’s die op dat moment nog geen 30 zijn. Voor de rest is 2020 het jaar waarin dat licht op groen schiet.

Vlaanderen

In Vlaanderen zijn de regels gelijkaardig: een jaarlijkse controle voor oldtimers tussen 25 en 30 jaar, een tweejaarlijkse check-up voor klassiekers tussen 30 en 50 jaar en een vijfjaarlijkse voor wagens ouder dan 50.

Wallonië

In Wallonië gelden dezelfde regels als in Vlaanderen, al zullen oldtimers met meer dan een halfeeuw op de teller nooit naar de keuring moeten. Toch een kleine nuance wat de categorie betreft die niet naar de keuring moet: het mag niet om zomaar eender welke auto gaan, enkel modellen met een “historische waarde” komen in aanmerking. De criteria zijn: ouder zijn dan 30, ononderbroken in productie geweest zijn, origineel zijn (dus zonder belangrijke wijzigingen te hebben doorgevoerd).

Er wordt een overgangperiode van 36 maanden wordt voorzien. Wiens auto 30 is of ouder maar waaraan geen O-nummerplaat hangt, moet jaarlijks naar de keuring.