Diesel

Dieselprijs stijgt sterk op zaterdag 27 augustus

De prijs van een liter diesel zal morgen (zaterdag 27 augustus) sterk stijgen. In minder dan een week tijd is een liter diesel al twee keer in prijs gestegen, in totaal met 14 eurocent.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 26 aug. 2022 | Leestijd: 3 min

We zitten in een tijdperk van dure energie en dat zal helaas blijven duren. Het probleem is dat de prijzen fors blijven schommelen op de markten en dat de verhogingen snel op elkaar volgen en niet lijken te stoppen. Tegen alle verwachtingen in, blijven de prijzen voor elektriciteit en gas pieken, met een prijs per MWh die alle records breekt. Hierdoor zou de energiefactuur voor de huishoudens kunnen oplopen tot meer dan 10.000 euro per jaar, of 2.500 euro meer dan twee weken geleden. Onhoudbaar.

Si vous devez faire le plein, faites-le aujourd’hui

Advertentie – lees hieronder verder

De brandstofprijzen leken echter te stabiliseren. Maar dat lijkt nu ook ten einde, want vanaf morgen gaat de prijs van een liter diesel sterk omhoog. Nochtans werd de brandstof vorige week ook al duurder: 5 eurocent extra per liter, waardoor een liter opnieuw meer dan 2 euro kost.

De prijsverhoging die voor morgen is aangekondigd, is dubbel zo groot. De maximumprijs voor diesel B7 klimt tot 2,1390 euro per liter (+8,9 eurocent), terwijl die van diesel B10 2,1090 euro per liter bereikt (+8,4 eurocent). Reken maar uit: dat is een verhoging van bijna 15 eurocent of 7,5 euro op een tank van 50 liter.

De grens oversteken?

Diesel Essence

In deze situatie moeten burgers oplossingen vinden en is het verleidelijk (en financieel interessant) om enkele kilometers verder te rijden en de grens over te steken om te gaan tanken. Vooral in Frankrijk, waar de prijsverschillen ook enorm zijn in de retail. In 2019 toonde een studie aan dat een op de drie Belgen al regelmatig in het buitenland winkelt, waarbij Frankrijk het meest bezochte land is.

Wellicht zal dit percentage aanzienlijk stijgen, vooral na 1 september 2022, want vanaf dan geeft Frankrijk een extra korting op een liter brandstof

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie