Elektrisch

Eerste Tesla Semi’s eindelijk geleverd

De eerste exemplaren van de Tesla Semi, de langverwachte elektrische vrachtwagen, zijn eindelijk geleverd aan hun eigenaars. Een terugblik op een voertuig dat zijn stempel zou kunnen drukken op de transportsector…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 05/12/2022 | Leestijd: 2 min

Op 1 december jongstleden werden de eerste Tesla Semi trucks geleverd aan Pepsi en Frito-Lay met maar liefst 3 jaar vertraging. Hoewel CEO Elon Musk in zijn leveringstoespraak “Als je een trucker bent en je wilt het coolste voertuig op de weg, dan is dit ‘m” zei, zijn we er niet zeker van dat klanten de nonchalance waarmee de Amerikaanse fabrikant de productie aanpakt op prijs stellen.

Tesla semi gamme

Advertentie – lees hieronder verder

Bestuurder in het centrum

Ter herinnering: de Tesla Semi One is een trekker die naar verluidt tot 800 km kan rijden op één lading. Opvallend is dat de chauffeur in het midden van de cabine zit, zoals in een McLaren F1. De Semi is uitgerust met een lader van één megawatt en heeft een koelsysteem voor zijn laadkabel. Om dit zwaargewicht te motoriseren, tekenen 3 elektromotoren present. Het totale vermogen is niet bekendgemaakt, maar Tesla beweert dat de Semi krachtiger is dan dieseltrucks.

Tesla Semi habitacle

37 ton

Volgens de Amerikaanse onstructeur werkt de Semi in normale omstandigheden met de hoofdaandrijving. De andere twee worden pas ingezet als dat nodig is, op hellingen bijvoorbeeld. Er wordt beweerd dat de EV-vrachtwagen tot 37 ton lading kan trekken, wat natuurlijk indrukwekkend is. Volgens Tesla’s topman Robyn Denholm kunnen er dit jaar al tot 100 Semi’s worden geassembleerd.

Goed nieuws dus, al zou de elektriciteitsvoorziening voor deze vrachtwagens een rem kunnen zetten op de verdere ontwikkeling ervan. De toekomst zal uitwijzen of deze zorgen terecht zijn of niet…

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie