Elektrisch

Tesla-rijders laden terug gratis aan Superchargers

Tesla lanceert een nieuwe commerciële stunt: wie nu een nieuwe EV van het merk koopt, mag net als enkele jaren geleden 3 jaar gratis opladen aan de Superchargers. Is dit te mooi om waar te zijn?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 9 mei 2023 | Leestijd: 3 min

Zoals geweten is Tesla een pionier op de markt van elektrische wagens, die zijn eerste klanten aanvankelijk ook gratis laadfaciliteiten bood aan zijn snelladers of Superchargers. Ondertussen was die actie opgeschort wegens onhoudbaar door het grote klantenbestand. Maar zopas besloot Tesla die gratis service terug in te voeren.

In Nederland liet iemand gedurende zijn vakantie zijn Tesla ruim 2 maand aan een publieke laadpaal hangen.

Advertentie – lees hieronder verder

Voorwaarden goed lezen

Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden aan verbonden. Het gratis laden aan de Superchargers gedurende 3 jaar wordt enkel aangeboden aan wie een nieuwe Model S of Model X bestelt en die ook geleverd krijgt tussen 5 mei 2023 en 30 juni 2023. Opvallend is wel dat Tesla benadrukt niet verantwoordelijk te zijn als de levering niet plaatsvindt voor 30 juni 2023. Afwachten maar of dat niet tot problemen gaat leiden.

Verder is deze actie gekoppeld aan een Tesla-account. Wat betekent dat ze niet kan worden overgedragen aan een andere persoon of een andere wagen bij de verkoop van de Tesla. Verder geldt de aanbieding voor 3 jaar gratis laden niet voor tweedehandswagens, bestellingen door bedrijven of bij  gebruik voor commerciële doeleinden. Dus enkel voor privépersonen.

Tot slot vermeldt Tesla nadrukkelijk dat “deze actie onderhevig is aan veranderingen en op elke moment zonder voorafgaande kennisgeving kan worden veranderd”. Samengevat: kijk goed uit en lees de voorwaarden grondig vooraleer je op deze verleidelijke actie ingaat.

Tesla Model S

Snel terugverdiend

Onlangs werden de Tesla’s zo’n 2.500 euro duurder en wellicht is deze actie bedoeld om die prijsstijging enigszins te compenseren. Dat moet aardig lukken als je weet dat laden aan een snellaadpaal tegenwoordig ongeveer 0,70 euro per kWh kost. Dat betekent dat je minstens 3.570 kWh aan de Superchargers moet laden om dat bedrag terug te verdienen. Dit stemt ongeveer overeen met 18.000 km. Maar aangezien je daar 3 jaar tijd voor hebt, is dat dus best haalbaar.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon