Elektrisch

Zo zou de Tesla Model 2 eruit zou moeten zien

De Tesla Model 2, niet verwacht vóór 2026, prikkelt nu al de verbeelding. Hoe zal hij eruit zien? Misschien wel zo, volgens grafisch ontwerper Sugar Design.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 1 apr. 2024 | Leestijd: 3 min

Tesla is ook bezig aan een meer betaalbare elektrische auto. Dit is het Redwood-project, bekend als Model 2, dat rond de 25.000 euro zou kosten, maar pas in 2027 zijn volledige productiecapaciteit zou bereiken. Voor Tesla, een innovatieven pionnier, is dit een late komst. Ongetwijfeld te laat, want de concurrentie, geleid door China, heeft niet gewacht. En de Europese markt ook niet, want de Citroën ë-C3 wordt binnenkort gelanceerd, net als de nieuwe Renault 5.

Wat Tesla betreft, wordt er volop gespeculeerd over zowel de technische kenmerken van dit model als over zijn uiterlijk. Er werden ondertussen al verschillende schetsen onthuld, maar de contouren blijven nogal vaag. Het zou wel eens de silhouet van deze toekomstige Model 2 kunnen zijn, want Tesla heeft ook een talent om verwarring te zaaien.

Advertentie – lees hieronder verder

sugar-chow-20200914211949

Lagere kosten

Elon Musk heeft het al gehad over revolutionaire productiemethoden en een vereenvoudiging van het proces om productiesnelheden te bereiken die ongekend zijn in de auto-industrie, maar ook over schaalvergroting (zoals met gigacasting). Het model zal bijna overal ter wereld worden geproduceerd, inclusief een nieuwe gigafabriek in Mexico. In Europa zal de fabriek in Berlijn verantwoordelijk zijn voor de assemblage, om logistieke en transportkosten te vermijden.

We weten dat het Model 2 zal kiezen voor een LFP-batterij (lithium-ijzerfosfaat) van 53 kWh, een technologie die zorgt voor een lange levensduur en tegelijkertijd het gebruik van zeldzame materialen vermindert. Met een dergelijke batterij zou deze betaalbare Tesla een actieradius van 450 tot 500 km moeten bieden, waardoor het een zeer veelzijdige auto wordt.

sugar-chow-20200914211957

Om een idee te krijgen van deze toekomstige Tesla Model 2 heeft een onafhankelijke ontwerper, Sugar Design, geprobeerd de elementen samen te brengen en een projectie te maken van hoe dit model er visueel uit zou kunnen zien. De stijl zal ongetwijfeld die van Tesla blijven, maar met een achterkant die, zoals op de eerder onthulde schetsen, zou kiezen voor een hatchback. Het blijft afwachten of dit idee werkelijkheid wordt. Met Elon Musk weet je het nooit…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon