Fun

Dit zijn de krachtigste politiewagens in België

Om beter te kunnen achtervolgen en om sneller ter plaatse te komen, beschikken de federale en lokale politie tegenwoordig over moderne, krachtige voertuigen. Een klein overzicht!

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 15/07/2019 | Leestijd: 2 min

Hoewel de tijd van de 911 Targa’s en Golf GTI’s voorzien van een zwaailicht al lang achter ons ligt, weerhoudt dat korpsen er niet van om bepaalde gespierde sedans, breaks en zelfs SUV’s in dienst te nemen. Zo vernemen we van Sud Presse dat dat er dit jaar weer 7 nieuwe, 320 pk sterke Volvo V90’s bij de vloot van de verkeerspolitie zullen worden gevoegd. Daar hebben ze er al 39 van, net als 31 Audi A4’s en een enkele Octavia RS (220 pk).

Zo’n Skoda wordt ook geprezen door verschillende afdelingen van de lokale politie, zoals in Charleroi en Henegouwen, al zal die van het laatstgenoemde korps wellicht geschrapt worden vanwege de te hoge taksen en dito kostprijs om inspecteurs op te leiden…

Advertentie – lees hieronder verder

In Gent, Luik en Jemeppe-sur-Sambre daarentegen geven ze de voorkeur aan SUV’s. De Gentse politie test momenteel VW Tiguans met als doel om de combi’s te vervangen en in Luik is de anti-banditismebrigade uitgerust met twee, 305 pk sterke BMW X5’s. Namen beschikt trouwens ook over zo’n Duitse kolos, net als over een 3 Reeks xDrive van hetzelfde merk. En laat ons vooral de twee Tesla’s Model S van de lokale politie van Zaventem niet vergeten. Dit elektrisch aangedreven duo heeft maar 4,5 seconden nodig om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken. Je bent gewaarschuwd.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie