Toyota liegt over nieuwe Supra, klanten vinden het geweldig

De nieuwe Toyota Supra zou “maar” 340 pk ontwikkelen. Da’s op zich best veel maar niet als je weet dat zijn voorganger uit de nineties het met amper 20 paarden minder deed. Al blijkt nu uit onderzoek van enkele journalisten dat de Supra anno 2019 krachtiger is dan ze bij Toyota doen uitschijnen. Een pak krachtiger zelfs.

Toyota liegt over nieuwe Supra, klanten vinden het geweldig

Intussen werden al enkele nieuw geleverde GR Supra’s – want zo heet het model tegenwoordig – op de rollentestbank geplaatst. Uit die tests is gebleken dat de Japanse coupé met Duitse genen over (een pak) meer vermogen beschikt dan de door constructeur opgegeven 340 pk.

Er werden vermogens tussen 375 en 381 pk gemeten, cijfers die de Supra alleen maar eer aandoen. Klanten vinden dit nieuwtje uiteraard geweldig en we gaan ervan uit dat Toyota hierdoor alleen maar meer bestellingen zal noteren.

Ook interessant om weten: de 3-liter van dienst (van BMW) kan zeker worden opgevoerd tot 450 pk. Mogen we stilaan beginnen dagdromen van een GR Supra GRMN als grote broer van de Yaris GRMN? Afwachten maar…

CIRCUITTEST Toyota Supra: Succesvolle terugkeer?