Binnenkort gedaan met elektrische deelsteps?

De Canadese stad Montreal gaat een verbod instellen op elektrische deelsteps en ook bij ons staken veel deelstepbedrijven hun activiteiten. Is de toekomst van deze mobiliteitsoplossing in gevaar?

Binnenkort gedaan met elektrische deelsteps?

In een persbericht van AFP legt de stad Montreal uit dat “slechts 20% van de elektrische deelsteps in speciaal daarvoor voorziene ruimtes geparkeerd stonden” en noemt kwesties als “veiligheid”, “wanorde” en “spanningen met voetgangers”. Het proefproject dat in de zomer van 2019 van start ging, wordt dus afgevoerd ondanks de 200.000 ritten die het bedrijf Lime in amper drie maanden heeft geclaimd.

En in Europa?

Ook elders in de wereld worden er strengere regels voor elektrische deelsteps opgelegd om het gebruik ervan te reguleren. Dit is het geval in Singapore, Duitsland en Frankrijk. Unicorn, een bedrijf dat actief was in de sector, is al failliet gegaan en in Parijs hebben niet minder dan zes exploitanten hun boeltje gepakt. In België dan heeft Bird vorig jaar zijn activiteiten stopgezet. Luik werd zelfs volledig verlaten door de verhuurbedrijven.