Geen bedrijfswagen meer? Belg reageert hard (of beweert dat toch…)

HR-dienstverlener Securex heeft onlangs 1.500 Belgische werknemers bevraagd over de bedrijfswagenkwestie en daar werden smakelijke conclusies uit getrokken. Zo zou 59% zowaar van job veranderen indien de salariswagen zou wegvallen. Andere opvallende cijfers kwamen ook aan het licht.

Geen bedrijfswagen meer? Belg reageert hard (of beweert dat toch…)

Werknemers jonger dan 50 zijn volgens de studie veel sneller geneigd om hun baas adieu te zeggen dan 50-plussers (66% tegenover 36%). Er zouden geen significante verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, maar wel met mensen die hun uren zelf kunnen kiezen. Van die groep zou 44% (tegenover 23%) voor een kleiner automodel opteren in combinatie met bijvoorbeeld een elektrische step. Het verschil met zij die regelmatig van thuis uit mogen werken, is wat dat betreft miniem (45%). 

De grootste afkeer voor wijzigingen in het beleid rond de zogenaamde salariswagen is vooral merkbaar bij pendelaars die dagelijks Brussel in en uit moeten. Net niet de helft van hen (49%) vindt het met alternatieve vermoersmiddelen af te leggen traject te omslachtig en wil niet overstappen op het openbaar vervoer. Voor Vlaanderen geldt 38%, voor Wallonië 36%.

Een week lang elektrische mobiliteit: “Een hel!”