Tegenwoordig moet een auto niet zozeer glimmen, maar vooral geconnecteerd zijn. De laatste jaren wordt er ook steeds minder gesproken over het gebruik van de on-board interfaces. Gebruikers geven er inderdaad de voorkeur aan om hun smartphone rechtstreeks op de boordschermen te repliceren om hun favoriete omgeving terug te vinden met hun voorkeuren, maar ook met de applicaties die ze al de hele dag door gebruiken.
Het fenomeen is zo wijdverspreid dat steeds meer constructeurs hun eigen interfaces verlaten en nu hun ontwikkeling en het besturingssysteem en de functionaliteiten toevertrouwen aan … Google, om er maar een te noemen.
Advertentie – lees hieronder verder
Niet alle applicaties
Hoewel het zeer handig en ook minder gevaarlijk is te kunnen werken in een omgeving die je kent wanneer je achter het stuur zit, zijn toch niet alle Android-applicaties compatibel met Android Auto, dat de toegang tot het platform beperkt omwille van veiligheids- en commerciële redenen. Daarom geeft Gocar een overzicht van de applicaties die compatibel én handig zijn.
1. Navigatie
Voor navigatie is het aanbod op Android Auto vrij breed, omdat je er Google Maps, Waze (eigendom van Google), maar ook Coyote vindt, alsook het recentere TomTom Go en Sygic. Bovendien is er voor gebruikers van elektrische voertuigen Chargemap dat informeert over alle laadpunten in Europa. Toegegeven, op Android Auto zijn de mogelijkheden beperkter, maar het systeem werkt toch voortreffelijk: zoek je een laadpaal in de buurt en automatisch stelt de applicatie de beste keuzes voor, terwijl de range in fasen kan worden uitgebreid.
2. Messaging
Het is niet erg voorzichtig, maar het is wel mogelijk om te communiceren tijdens het rijden met Android Auto. Zeer populaire berichtensystemen zoals Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Signal of Hangouts zijn beschikbaar, net als de gewone sms-berichten. Noteer dat je voor extra veiligheid het afspelen van de berichten kan inschakelen en ook kan dicteren. Uiteraard blijft het afspelen van video’s of het projecteren van foto’s om voor de hand liggende veiligheidsredenen verboden.
3. Applicaties voor audio, radio, streaming, enz.
Omdat de auto ook een plek van ontspanning moet blijven, geeft Android Auto toegang tot een hele reeks muziekapplicaties, podcasts, enz. De grote klassiekers zijn uiteraard aanwezig, zoals – uiteraard – Google Play Music, Spotify, Deezer, YouTube Music of Amazon Music en Pandora. Dat is al een goede basis.
Voor radio kan je daarentegen niet altijd terugvallen op de klassieke applicaties zoals die van RTBF, VRT, RTL, enz. Zoals steeds moet je applicaties kiezen die zijn gevalideerd door Android Auto, zoals Tuneln, Rainwave, Slackerradio of MyTuner Radio die toegang bieden tot zenders over de hele wereld.
Voor fans van podcasts of audioboeken, een genre dat de laatste tijd populairder wordt, is er ook keuze uit Audible en Audiobooks.com, Stitcher of PodcastGo of Podcast One.
Wat wordt ondersteund?
Hoe weet je of een applicatie wordt ondersteund op Android Auto en in je auto beschikbaar is? Dat is heel eenvoudig. Open gewoon de Google Play Store en vervolgens Android Auto. De app geeft een lijst met apps die het vaakst door de gebruikers worden gekozen, maar ook een lijst met apps die compatibel zijn.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be