Altijd interessant, die autosaloncondities?

Januari is de Belgische autosalonmaand, dé ideale gelegenheid om inspiratie op te doen voor je volgende nieuwe auto, ter plekke te vergelijken en soms zelfs een testrit te ondernemen. Bovendien zwaaien veel merken dan met saloncondities en die zijn vaak interessant. Toch?

Altijd interessant, die autosaloncondities?

Heb je tijd voorhanden, dan is het onnodig om je naar Brussel te verplaatsen. Bezoek eerder de toonzalen van autoverkopers in je buurt, daar krijg je geheid dezelfde condities en misschien zelfs nog een tikkeltje meer (persoonlijke service in de vorm van brandstof of één of ander voordeel of korting). Tenslotte worden er nog maar zelden auto’s verkocht op het salon zelf; de invoerders staan er in de eerste plaats met een stand als uithangbord voor het merk dat ze vertegenwoordigen…

Ook belangrijk om te weten, is dat januari heus niet de enige maand is waarin je goede zaken kan doen. De prijzenslag tussen constructeurs blijft soms een heel jaar duren en vaak zijn de grootste salonkortingen gelinkt aan modellen die aan het einde van hun carrière zitten. Steeds blijven vergelijken, is de boodschap. Met deze laatste tip in het achterhoofd doe je er misschien nog beter aan om een kijkje te nemen op Gocar.be, de eerste zoekertjessite voor nieuwe (stock)wagens van België waarop élke dag met – fikse – kortingen wordt gegooid.

Auto kopen tijdens het salon: Heb je achteraf bedenktijd?