Nieuwe modellen

BlueSummer : de Mehari van de 21e eeuw

Dit nieuws zal zeker de liefhebbers van de Citroën Mehari interesseren! Als u deze zomer in Frankrijk verblijft, moet u zeker eens bij een verdeler van het merk passeren, want u kan er de hedendaagse interpretatie van de beroemde Mehari ontdekken! Dit voertuig werd BlueSummer gedoopt en is niets minder dan een 100 % elektrische vierzitscabriolet die werd gebouwd door Bolloré.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 jul. 2015 | Leestijd: 1 min

In Frankrijk is deze constructeur zeer gekend. Hij lanceerde er de beroemde BlueCar die door de dienst voor autodelen Autolib' wordt gebruikt. Het is dus geen verrassing dat de BlueSummer hiervan een minimalistische variante werd, die gebruik maakt van de technische basis van de BlueCar.

Op technisch vlak valt te melden dat de BlueSummer voorzien is van een koetswerk uit gekleurde ABS PMMA kunststof, aangedreven wordt door een elektromotor met 68 pk en een kofferinhoud van 350 liter heeft. In theorie heeft het voertuig een rijbereik van 250 km in de stad en 150 km op de snelweg. De topsnelheid bedraagt 110 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Beide constructeurs zijn tevreden met de samenwerking. Enerzijds profiteert Bolloré van het uitgebreide dealernetwerk van Citroën in Frankrijk. En daarnaast krijgt het PSA-merk er “een gewaagd en origineel product bij dat overeenstemt met zijn waarden”. Kortom het gaat hier om een echte “win-win-relatie”.

Zou u het leuk vinden dat Citroën de BlueSummer ook in België op de markt zou brengen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon