Nieuwe modellen

Citroën C1 Urban Ride: het publiek beslist!

Op de Mondial de l’Automobile in Parijs toonden tal van constructeurs conceptcars van nieuwe modellen die mogelijk in de toekomst ook op de markt zullen komen. Enkel Citroën vroeg de bezoekers rechtstreeks wat ze van hun studiemodel vonden. Het ging om de C1 Urban Ride.

| Gepubliceerd op 29 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Om te achterhalen of het zinvol is om deze stoere variante van de C1 ook te commercialiseren, organiseerde Citroën een referendum via een informatiezuil die pal voor de concept werd opgesteld. De bezoekers moesten antwoorden op de vraag “Bent u voor of tegen de lancering van deze C1 Urban Ride ?”

Toen de poorten van het salon in Parijs sloten, had de constructeur 18.000 reacties geoogst. 17.000 daarvan waren positief, wat een mooi resultaat is. Op sociale media werd dezelfde vraag gesteld en ook daar volgden 5.000 positieve reacties.

Advertentie – lees hieronder verder

Dat is goed nieuws, want enkele dagen geleden stelde marketingdirecteur, Julien Montarnal, dat wanneer er meer dan 75 % positieve reacties kwamen, Citroën de lancering van deze C1 bijzonder ernstig zou overwegen.

Hoewel het nog niet officieel wordt bevestigd, menen diverse goed geïnformeerde bronnen, dat deze C1 Urban Ride al binnen enkele maanden officieel zal worden voorgesteld. De concept was immers al bijna productierijp. Diezelfde bronnen geloven dat de wagen uiterlijk binnen een jaar op de markt komt. Hij zou ongeveer 16.000 euro kosten.

Wat zou u antwoorden op deze Citroën-vraag ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon