Nieuwe modellen

De innoverende Citroën Cactus

Op het Salon van Frankfurt zal het merk met de visgraten een nieuwe conceptcar voorstellen aan het grote publiek, namelijk de Citroën Cactus. De wagen geeft aan welke richting Citroën uit wil met de toekomstige modellen uit het C-gamma.

| Gepubliceerd op 12 sep. 2013 | Leestijd: 2 min

Het intelligente ontwerp van de Citroën Cactus

Met de Citroën Cactus conceptcar bekommert het merk zich om het welzijn van zijn passagiers. Zo laat het zwevend panoramisch dak warmte, noch zonnestralen door, maar laat het wel het interieur in licht baden. Onder invloed van de huidige trends uit de meubelwereld ziende zetels er eerder als sofa’s uit. Zo werden ruimte en comfort geoptimaliseerd. Op het vlak van ergonomie is less duidelijk more. Dat bewijst de afwezigheid van de versnellingspook, die vervangen werd door drukknoppen. Ook voor de connectiviteit werd gezorgd met de Citroën Multicity Connect, toegankelijk via een touchscreen van 8 inch.

Aan de buitenkant van de Citroën Cactus zien we een personaliseerbare bekleding uit composiet op de flanken en bumpers. Het gaat om zogenaamde 'Airbumps' die bestaan uit luchtcapsules die schokken opvangen en bestand zijn tegen kleine krassen.

Advertentie – lees hieronder verder

Uiterst licht

De Citroën Cactus is 4,21 meter lang en dus zeer compact. Zijn glad oppervlak zonder versieringen houdt het gewicht laag. En ook al zou dat het geval niet zijn, dan zou de Hybrid Air motor er nog voor zorgen dat het verbruik erg laag ligt, namelijk 3l/100 km. Deze technologie combineert de nieuwe benzinemotor Pure Tech met een systeem met perslucht.
Volgens onze bronnen zou deze Citroën Cactus vanaf volgend jaar op onze wegen kunnen rijden. Hij zal het logo C4 Cactus dragen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon