Nieuwe modellen

De nieuwe Nissan Leaf is klaar (+VIDEO)

Dit is de nieuwe Nissan Leaf. Een week voor het autosalon van Frankfurt stelt Nissan de gloednieuwe Leaf voor. Zoals we al konden zien op de verschillende teasers en spyshots, oogt deze nieuweling veel dynamischer dan zijn voorganger en ook op technologisch vlak zet hij een grote stap voorwaarts.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 sep. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze tweede generatie Leaf breekt qua design volledig met het vorige model omwille van de lagere daklijn, de opvallende hoeken en enkele Micra-trekjes. Ook binnenin wordt de lijn doorgetrokken want hier komt het Nissan Connect multimediasysteem dat wordt bediend via een aanraakscherm van 7 inch.

Onder de motorkap van de Leaf zit voortaan een 150 pk motor die 23% extra koppel biedt (320 Nm). De elektromotor wordt gevoed door een 40 kWh batterij die de Nissan een autonomie van 378 km geeft (volgens NEDC meetmethode). Via een snellader kan men de accu op 40 minuten voor 80% laden en bepaalde landen kan de batterij van de wagen ook gebruikt worden om de elektrische thuisinstallatie te voeden.

Advertentie – lees hieronder verder

De Leaf is ook beschikbar met de Nissan ProPilot waardoor de wagen autonoom kan rijden op verbiningswegen. Het systeem is actief tussen 30 en 100 km/u en kan de wagen binnen zijn rijstrook laten rijden en het kan de wagen – indien nodig – ook volledig stoppen. Dit systeem wordt tevens aan de ProPilot Park gekoppeld zodat de Leaf ook automatisch parallel, haaks of schuin kan parkeren.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon