Nieuwe modellen

Dit zijn de 5 veiligste nieuwe auto’s op de markt

De Britse website Whatcar? heeft een overzicht gemaakt van nieuwe automodellen die de Euro NCAP-crashtests, waarvan de normen onlangs strenger zijn geworden, het best zijn doorstaan. Dit is de top 5.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 26/04/2021 | Leestijd: 1 min

5. Seat Leon

SEAT Leon FR 2020

Score Euro NCAP 331/400

De Seat Leon doet het bijzonder goed op het vlak van bescherming van volwassenen. Ook zijn bescherming van kinderen en voetgangers wordt geprezen, dankzij de talrijke elektronische systemen.

Advertentie – lees hieronder verder

4. VW ID.3

ID.3

Score Euro NCAP 335/400

De robuuste structuur van de Volkswagen ID.3 is bijzonder doeltreffend in het geval van een botsing. De vele veiligheidssystemen doen eveneens hun duit in het zakje.

3. Skoda Enyaq

Skoda Enyaq

Score Euro NCAP 336/400

Hoewel gebaseerd op hetzelfde platform als de VW ID.4, verliest de Enyaq enkele punten op het gebied van bescherming van zwakke weggebruikers. Vandaar zijn iets lagere plek in de lijst.

2. VW ID.4

VW ID.4

Score Euro NCAP 343/400

De Volkswagen ID.4 onderscheidt zich door zijn nieuwe centrale airbag, die zeer doeltreffend is bij zijdelingse botsingen. Zijn stevige structuur en tal van veiligheidssystemen maken het plaatje compleet.

1. Polestar 2

Polestar 2

Score Euro NCAP 347/400

De winnaar van deze lijst is gek genoeg het enige model dat niet door de VW Group wordt gebouwd. De Polestar 2 biedt een fantastische bescherming van zwakke weggebruikers en behaalt ook zeer goede resultaten wat de bescherming van inzittenden betreft. Ook het feit dat eigenaars de actieve veiligheid van hun auto tijdens de levensduur ervan via updates kunnen verbeteren, wordt door Euro NCAP geprezen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie