Nieuwe modellen

Een sportievere Bentley Continental GT V8 S

De fabrikant van de prestigieuze wagens van Crewe zal in de hallen van het Salon van Frankfurt een nieuwe versie voorstellen van zijn coupé en cabriolet, de Bentley Continental GT V8 S.

| Gepubliceerd op 4 sep. 2013 | Leestijd: 2 min

Een performante Bentley Continental GT V8 S

Dankzij de discrete 'S' wint de motor van de Continental V8 aan vermogen. In die variant ontwikkelt de 4.0-V8 met drukvoeding 528 pk en 680 Nm koppel. De beschikbaarheid van dit koppel wordt versterkt door de automatische versnellingsbak met acht versnellingen.

De Bentley Continental V8 S coupé heeft maar 4,5 seconden nodig om naar 100 km/uur te spurten en heeft een topsnelheid van 309 km/uur. De cabriolet heeft 0,2 seconden meer nodig om de 100 km/uur te bereiken en heeft een topsnelheid die 1 km/uur lager ligt. Het normverbruik van de coupé bedraagt 10,6 l/100 km met een uitstoot van 246 g CO2 per km. Hij kan meer dan 800 km afleggen met één tank.

Advertentie – lees hieronder verder

Vermogen is niet alles

De pneumatische ophanging van de Bentley Continental GT V8 wordt sportiever. Het onderstel werd met 10 mm verlaagd en de rolstangen werden stijver gemaakt. De stuurkolom werd ook onder handen genomen door de dynamiekers van Crewe voor een betere precisie en reactiviteit. De aerodynamische eigenschappen van de voorbumper, de zijschorten en de diffusor werden ook verbeterd.

Op esthetisch vlak onderscheidt de 'S'-versie zich ook door de 20-duimsvelgen, de rode remklauwen en enkele details van het radiatorrooster, de diffusor en de uitlaatpijpen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon