Nieuwe modellen

Kleine SUV van Alfa Romeo heet Milano

De Alfa Romeo Milano wordt een SUV voor de stad met een resoluut sportieve uitstraling. Er komen zowel versies met verbrandings- als elektromotor.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 16 dec. 2023 | Leestijd: 2 min

Al enkele maanden sprak de autopers over de Brennero. Maar tegen de verwachtingen in, wordt de kleine SUV van Alfa Romeo Milano gedoopt, ter ere van de Italiaanse stad Milaan waar de wieg van het merk stond in 1910. De Milano is gebaseerd op het platform dat ook de Jeep Avenger en Fiat 600e al gebruiken. Hij beschikt over hybride verbrandingsmotoren en volledig elektrische aandrijving. In vergelijking met zijn broertjes onderscheidt hij zich door zijn sportieve versie met vierwielaandrijving.

100 procent elektrisch in 2027

De Milano wordt in april aan het grote publiek voorgesteld en de verkoop is gepland voor september. Tegen 2027 wil het merk met de slang in zijn logo volledig elektrisch zijn, met ten minste twee nieuwe modellen in de komende twee jaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Weer succesvol?

Alfa Romeo had de afgelopen jaren te kampen met lage verkoopcijfers. Maar nu kan het platformen van de Stellantis-groep gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken met een zuiders design. Dat hopen we toch voor het merk, dat worstelt om weer aan te knopen met de successen uit het verleden.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon