Nieuwe modellen

Lexus GS F is 473 pk sterk

Binnen enkele dagen zal Lexus op het salon van Detroit een explosieve versie tonen van de GS berline. Deze GS F heeft het begrepen op andere snelle luxeberlines zoals de Audi RS 6, de BMW M5 en ook de Jaguar XFR-S.

| Gepubliceerd op 14 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Toch kan deze Lexus de eerder aangehaalde concurrenten op motorisch vlak niet overtroeven. De Japanse constructeur kiest immers voor een conventionele V8-motor zonder drukvoeding. De motor werd geleend bij de RC F, het gaat om een atmosferische vijfliter die “slechts” 473 pk levert bij 7.100 opm. Hij beschikt over een koppel van 527 Nm tussen de 4.800 en de 5.600 opm. Deze benzinemotor wordt enkel geleverd met een achttrapsautomaat.

Deze versnellingsbak biedt wel de mogelijkheid om zelf de versnellingen te kiezen. De sportieve Lexus berline kan wel rekenen op een innovatief systeem met een vectorgestuurd actief differentieel. De unit heeft drie standen (standaard, slalom en track) om het koppel over de achterwielen te verdelen. Lexus geeft ook aan dat het onderstel van deze GS stijver werd gemaakt en dat deze versie ook over een specifiek sportonderstel beschikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua look komt de GS F niets tekort. Je herkent hem meteen aan de imposante luchtinlaten, de 19 duim grote aluminium velgen en de vier trapeziumvormige uitlaten achteraan. Ook het interieur werd aangepast. We zien een sportieve cockpit met een verfijnde afwerking en vooral riant geproportioneerde kuipstoelen vooraan.

Denkt u dat deze GS F de gevestigde waarden zal doen verbleken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon