Nieuwe modellen

Mini John Cooper Works: Nog meer pk’s !

In januari toonde de constructeur uit Oxford op de motorshow van Detroit een studiemodel dat de voorbode was van de nieuwe Mini John Cooper Works (JCW), de meest sportieve versie van de derde generatie Mini. Het studiemodel kreeg een bijzonder agressieve koetswerkkit  met een luchthapper op het dak, 18 duim grote velgen en brede zijschorten. Qua motorisatie had Mini het toen over de tweeliter turbo benzinemotor van de Cooper S met extra vermogen.

| Gepubliceerd op 8 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Het ziet ernaar uit dat die wens van de constructeurs gehoord werd. Volgens Autocar, dat bronnen bij de constructeur citeert, moest de nieuwe Mini JCW gespaard blijven van de heersende downsizing trend. Het tweeliterblok, voorzien ven directe inspuiting, zou minstens 230 pk leveren. Nog volgens Autocar kon de constructeur deze keuze ook verantwoorden omwille van de schaalvoordelen. De tweeliter turbomotor wordt immers ook in tal van BMW-modellen gebruikt.

In het vooronder van de John Cooper Works (die zowel met drie als met vijf deuren beschikbaar zal zijn) levert de motor ongeveer 234 pk en 350 Nm aan koppel. Dat is ruim 21 pk en 70 Nm extra in vergelijking met de actuele versie. De motor zal naar wens worden geleverd met een manuele of een automatische zesversnellingsbak. De nieuwe Mini JCW zal in januari 2015 andermaal debuteren in Detroit.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat denkt u over dit toekomstig Mini-bommetje?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon