Nieuwe modellen

Mini Superleggera : productie bevestigd

Het is geen geheim meer dat Mini de productie van de Roadster en de Coupé heeft gestopt. De constructeur gaf ook aan dat deze modellen niet meteen worden vervangen. Voor de liefhebbers is er echter geen reden tot paniek want het merk blijft niet bij de pakken zitten. Rijden met de haren in de wind zal in de toekomst niet alleen kunnen aan het stuur van de volgende Mini Cabrio.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Volgens het Britse blad Car Magazine, zou de concept versie van de Mini Touring Superleggera die op de concours d’élégance van Villa d’Este te zien was, er toch komen. BMW heeft zopas het licht op groen gezet voor de productie.

Goed nieuws komt nooit alleen want we kwamen ook te weten dat men de wagen erg minimalistisch wil bouwen en dat hij het huidige FAAR-platform zal gebruiken. Op die manier is voorwielaandrijving, vierwielaandrijving en een breed gamma motoren mogelijk. De wagen zou over een eenvoudig soepel dak beschikken.

Advertentie – lees hieronder verder

Als de wagen zijn roeping trouw blijft, mogen we ons verwachten een vederlichte tweezitter roadster die een concurrent wordt voor de pas gelanceerde Mazda MX-5 en de te verwachten Fiat 124 Spider. Er komt mogelijk ook een elektrische versie want de voorgestelde concept had een elektrische aandrijving.

BMW houdt dus voet bij stuk en stelt dat we de definitieve versie van de Mini in 2017 te zien zullen krijgen. Hij komt pas in 2018 op de markt en daar kijken we nu al naar uit !

Hoopt u ook dat deze roadster trouw blijft aan het originele concept ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon