Nieuwe modellen

Nieuwe auto kopen: hoe fors prijzen van land tot land verschillen

Prijzen van nieuwe auto’s verschillen van land tot land en die verschillen kunnen fors oplopen. Ziehier enkele straffe voorbeelden…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 12 nov. 2018 | Leestijd: 2 min

Volgens de website Compare the Market situeert België zich rond het gemiddelde wat nieuwprijzen van wagens betreft. In Nederland kost een nieuwe auto meer, in Frankrijk en Duitsland doorgaans minder.

Maar wat met de rest van de wereld? In Canada gaat een nieuwe VW Golf met een vanafprijs van omgerekend € 11.213 voor ongeveer de helft minder dan in Portugal de deur uit, waar hij met € 21.101 het meeste kost. Een Fiat 500 is dan weer bijna € 8.000 duurder in China dan bij ons (€ 21.101 tegenover € 10.795).

Advertentie – lees hieronder verder

In Portugal liggen de prijzen ook serieus hoger dan in bijvoorbeeld Rusland: voor een VW Tiguan betaal je in dat zuiderse land € 28.391 terwijl je voor hetzelfde model maar € 14.948 neertelt in het land van Poetin. Nog voorbeelden? Een BMW 5 Reeks is in Duitsland ongeveer € 2.500 goedkoper dan bij ons, maar wie echt een prijzenslag wil slaan, moet naar Mexico, waar die luxeberline al vanaf € 28.902 verkrijgbaar is.

Ten slotte halen we nog de Porsche 911 aan. Van die sportieveling varieert de factuur tussen € 54.861 (Canada) tot maar liefst € 143.348 (India).

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon