Onze 5 favoriete EV’s van 2019

Het marktaandeel van de elektrische auto is nog steeds erg laag, maar deze situatie zou snel moeten veranderen. 2020 ziet er wat dat betreft veelbelovend uit, al hebben we dit jaar ook al met enkele EV-parels kunnen kennismaken. Dit is onze top 5.

Onze 5 favoriete EV’s van 2019

Porsche Taycan

Porsche maakt Tesla het leven zuur met de elektrische Taycan. Die berline is niet alleen bloedmooi, hij is ook zeer goed afgewerkt en belachelijk snel.

Volkswagen ID3

De ID3, die in september met veel toeters en bellen werd onthuld, belichaamt de elektrische toekomst van Volkswagen. Hij maakt gebruik van een specifiek platform (en stijl) en moet in de eerste plaats betaalbaar zijn.

Peugeot e-208

Peugeot heeft ervoor gekozen om de e-208 visueel niet te doen afwijken van de gewone 208 . Een uitstekende keuze, want de stijl van de nieuwe 208 lijkt de meeste mensen te bekoren. Deze kleine elektrische auto biedt een redelijk redelijke actieradius, geschat op 340 km.

Renault Zoé

De nieuwe generatie Renault Zoé staat symbool voor de vooruitgang die de auto-industrie, en in het bijzonder Renault, op het gebied van EV’s heeft geboekt. Terwijl de eerste generatie met een echte actieradius van 100 tot 150 kilometer werd gelanceerd, doet de Zoé 2 met bijna 400 km duidelijk een pak beter.

Honda E

De Honda E is guitig én leuk om mee te rijden. Zijn grote schermen (waarvan twee voor camera’s die als spiegel worden gebruikt) maken zijn interieur bijzonder trendy en bevestigen de technologische kennis van de fabrikant. Zijn autonomie is voldoende voor korte ritten (220 km), zijn prijs mocht wat lager (meer dan 35.000 euro…).