Nieuwe modellen

Productieversie Jaguar I-Pace onthuld (+VIDEO)

Achttien maanden na de conceptcar van de I-Pace trekt Jaguar het doek van de definitieve versie. Het gaat om een volledig elektrisch aangedreven SUV, voorzien van twee elektromotoren en een grote batterij. Die combinatie zorgt voor een autonomie van 480 km, gemeten volgens de nieuwe WLTP meetmethode.

Geschreven door Gert Verhoeven | 02/03/2018

Het valt op dat het productiemodel op vlak van design uiteindelijk erg dicht bij de conceptversie staat. De Jaguar I-Pace heeft dynamische lijnen en gebruikt zijn elektrische architectuur om een erg ruim interieur te creëren in verhouding tot de buitenafmetingen. De I-Pace meet 4,68 meter en heeft een wielbasis die vergelijkbaar is met die van een limousine.

Hoewel hij een forse 2,2 ton op de weegschaal zet, belooft hij een dynamisch rijgedrag omdat het zwaartepunt erg laag zit in combinatie met een perfecte gewichtsverdeling. De twee elektromotoren leveren 400 pk en 696 Nm aan trekkracht , waardoor de elektrische Jag in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u spurt.

De batterij met een capaciteit van 90 kWh kan men in 45 minuten voor 80 % bijladen via een snellader van 100 kW. Met een klassieke Wallbox van 7 kW kan men de batterij op 10 uur laden.

De Jaguar I-Pace zit boordevol technologie en beschikt over een dashboard met drie schermen, net zoals in de Range Rover Velar. Er wordt doorgedreven gebruik gemaakt van artificiële intelligentie.

Men kan de I-Pace nu al bestellen en de basisversie kost in België € 78.990.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook