Nieuwe modellen

Renault R.S. 01 : volgende Alpine ?

Op het salon van Moskou heeft Renault een nieuwe racewagen voorgesteld. Deze R.S.01 werd ontwikkeld om er een nieuwe cupformule « Renault Sport Trophy » mee te organiseren. Deze formule is de kweekvijver voor GT- en endurance kampioenschappen. Het zal in de toekomst ook een onderdeel worden van de World Series by Renault. Dat is een talentenjacht waarbij Renault op zoek gaat naar de piloten van morgen.

| Gepubliceerd op 04/09/2014 | Leestijd: 2 min

Als we de wagen aandachtig bekijken, vragen we ons af of dit niet de voorbode is en het profiel heeft van de nieuwe Alpine coupé die in 2016 wordt verwacht. We zien bij deze sportieveling geen ronde vormen zoals bij de Alpine-modellen van weleer. Maar met een beetje goeie wil en wat verbeeldingskracht kan je de zijruitjes tot achter doortrekken. Het zou er in elk geval niet slecht uitzien.

Vandaag is deze R.S. 01 de vrucht van diverse specialisten die de wagen hebben ontwikkeld. Men gebruikt een carbon structuur zodat het gewicht net onder de 1.100 kg blijft. De bolide werd bij Dallara ontwikkeld en ook het chassis werd bij hen gebouwd. De 3.8 liter grote V6 biturbo motor komt van de Nissan GT-R en werd door Nismo geprepareerd. Het vermogen ligt boven de 500 pk en het koppel werd tot 600 Nm opgetrokken. De sequentiële versnellingsbak telt zeven verhoudingen en voor de banden vertrouwt men op Michelin. Men monteert carbon remschijven van 380 mm voorzien van remzadels met zes zuigers.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u ook onder de indruk van deze R.S.01 ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie