Nieuwe modellen

Superleggera, wordt dit de volgende Mini Roadster ?

In juni berichtten we hier al over de Mini Superleggera Vision concept-car die voor het eerst te zien was op de concours d’élégance in Villa d’Este (Italië). Destijds schreven we dat dit studiemodel nooit in productie zou gaan en dat het slechts moest dienen als inspiratiebron voor een toekomstige Mini Roadster. Wel, we hadden ongelijk! Peter Schwarzenbauer gaf recent aan dat de BMW Groep de productie van deze Mini Superleggera Vision alsnog overweegt.

| Gepubliceerd op 18 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Peter Schwarzenbauer, een van de leden van BMW- directiecomité bevestigde het aan persagentschap Reuters als volgt : “Om de mogelijke productie van een dergelijk model ernstig te kunnen onderzoeken, heb je verschillende opties nodig. Je moet je ook de vraag stellen of je dit zelf of door een andere partner moet (laten) bouwen ?” Los van deze voorzet, blijkt een mogelijke samenwerking met koetswerkbouwer Touring niet denkbeeldig. Peter Schwarzenbauer had het zelfs over een prijs van 35.000 euro voor een seriemodel. Tot slot geeft hij nog mee dat er een beslissing zal worden genomen en dat het directiecomité steeds een reflectietijd van 6 maanden heeft om de zaak op rails te zetten. Nog even geduld …

Nog volgens Peter Schwarzenbauer is Mini er nog altijd niet uit hoeveel wagens de kleine constructeur in haar gamma moet hebben. Vandaag hoor je steeds vaker dat het tussen de 5 en de 10 modellen moeten zijn. Peter Schwarzenbauer wil zelf liever een kleiner aantal. Sinds de lancering van de Mini vijfdeurs bestaat het gamma uit negen modellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wilt u dat deze Mini Superleggera het tiende model wordt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon