Nieuwe modellen

Toyota Prius : 4de generatie komt er aan

Toyota heeft een verrassing klaar voor het salon van Frankfurt. Volgens diverse betrouwbare bronnen zal de Japanse constructeur er de vierde generatie van haar meest verkochte hybride wagen tonen, de Toyota Prius.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 19 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Van deze wagen kennen we nog lang niet alle technische details maar we weten wel dat hij op het nieuwe global platform van de Toyota-groep zal rusten. Dat zal de wagen vooral lichter maken zodat hij ook dynamischer zal rijden. Het lagere gewicht moet ook het verbruik met ongeveer 10% drukken. In een moeite zal ook de elektrische autonomie stijgen.

Het ziet er ook naar uit dat er een versie met vierwielaandrijving komt van deze vierde generatie Prius. Die informatie lijkt overigens te kloppen want eind 2014 maakte de verantwoordelijke voor het nieuwe onderstel dezelfde informatie wereldkundig.

Advertentie – lees hieronder verder

Verder verwachten we dat de Prius zal worden aangeboden met twee verschillende technische oplossingen. De ene versie komt met nikkelbatterijen en de topversie zal over een batterijpack met lithium-ion technologie beschikken.

Tot slot zullen we andermaal een “klassieke” Prius zien, naast een Prius PHV (een plug-in hybrid). Het ziet er naar uit dat in een eerste fase enkel de klassieke variante zal worden gecommercialiseerd. De productie van de actuele plug-in versie zou overigens nog deze maand worden gestopt.

Wat verwacht u van deze vierde generatie Toyota Prius ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon