Nieuwe technologie

Grote schermen of het weerbericht? Voor Alfa Romeo hoeft het niet

Auto-interieurs evolueren de jongste jaren bijna allemaal in dezelfde richting: de schermen nemen steeds meer plaats in. Alfa Romeo-rijders zijn daar blijkbaar niet enthousiast over en daarom vaart het Italiaanse merk een andere koers.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 9 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

Met hun gigantische schermen hebben onder meer Tesla en Mercedes een nieuwe trend gezet. In vergelijking daarmee lijken de schermen van Alfa Romeo wel erg klein. “Ik respecteer wat Mercedes doet met zijn digitale technologie, maar onze klanten zijn niet op zoek naar een meter breed infotainmentscherm of 200 digitale hulpmiddelen die ze aan of uit moeten zetten”, vertelt Alfa Romeo-topman Jean-Philippe Imparato aan onze Britse collega’s van Autocar.

Mercedes Hyperscreen

Advertentie – lees hieronder verder

Liever klassieke instrumenten

Volgens klantenonderzoek van Alfa Romeo houden hun kopers van de typische ‘telescopische’ tellers en een infotainmentsysteem dat vooral informatie geeft over het rijden zelf en niet overdondert met nutteloze gegevens. “Als bestuurder hoef ik niet te weten wat het weer is voor de komende drie weken. Dat kan me niet schelen. Ik ben aan het rijden.”

Head-up display

Dit gezegd zijnde, zullen de Alfa Romeo-interieurs wel evolueren. “Naargelang het model zullen onze schermen wel groter worden dan nu”, geeft Jean-Philippe Imparato aan. “Ik hou ook van het idee van een groter head-up display met een ghost car die voor je op de weg geprojecteerd wordt, om de auto te helpen positioneren tijdens het rijden.”

Op zoek naar een nieuwe elektrische premiumwagen? Bekijk ons uitgebreide aanbod

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon