Nieuwe technologie

Straatlantaarns kunnen elektrische auto’s opladen

Het gaat om een project dat tot stand kwam door een samenwerking tussen Siemens, Ubitricity en de gemeente Westminster, een deel van Londen. Met succes werden 24 straatlantaarns omgebouwd tot oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Men heeft het over de “Electric Avenue”…

Belga | Gepubliceerd op 27 mrt. 2020 | Leestijd: 1 min

Bewoners kunnen voortaan op verschillende plaatsen langs de laan hun elektrische voertuigen opladen zonder dat hiervoor het straatbeeld ingrijpend visueel hoeft te veranderen. Het gaat niet om moderne of lelijke oplaadstations, want de technologie werd in klassieke en mooie straatlantaarns geïntegreerd. Omdat dergelijke lantaarns in groten getale aanwezig zijn in de Engelse hoofdstad en is dit een uitgelezen kans om het potentiële aantal beschikbare oplaadpunten in de gemeente Westminster op korte termijn op te krikken tot meer dan 1000.

Door gebruik te maken van bestaande infrastructuur ontstaat een “eenvoudig” en snel netwerk, dat bovendien goedkoper is op vlak van ontwikkelingskost. De uitrol van een volledig nieuw laadnetwerk zou duurder zijn en vooral meer tijd in beslag nemen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie