Zoals verwacht! Sony stelt eerste auto voor

Op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas heeft elektronicagigant Sony vriend en vijand verrast met de presentatie van een elektrische auto, die er eigenlijk uitziet zoals we van het merk hadden kunnen verwachten.

Zoals verwacht! Sony stelt eerste auto voor

Het gaat om een studiemodel dat Vision-S heet en volgens Sony niet in productie zal gaan. Toch zaaien bepaalde elementen twijfel wat dit laatste betreft. Als we het bedrijf moeten geloven, is deze concept car enkel en alleen bedoeld om de vooruitgang van het bedrijf op het gebied van ingebedde technologie aan te tonen, zowel qua veiligheid als infotainment. Vandaar het veelvoud aan schermen aan boord voor zowel de voorste als de achterste passagiers, en connectiviteit die duidelijk tot de top van zijn klasse behoort.

De sedan is ook voorzien van 33 sensoren van allerlei aard – camera’s, lidars, radars – om hem volledig onafhankelijk te laten bewegen in het verkeer. Natuurlijk is dit een elektrische auto, en we weten ook al dat de twee motoren (samen goed voor 526 pk!) hem vanuit stilstand na 4,8 seconden 100 km/u laten rijden.

Hoewel Sony dus beweert geen productieplannen te hebben voor de Vision-S, beweren andere bronnen dat het merk van de gelegenheid gebruik maakt om de auto te testen en om te peilen wat de gadgetfreaks (in de eerste plaats…) ervan vinden. Voor een demonstrantiewagen lijkt hij dan ook verrassend goed gemaakt.

Andere aanwijzingen zijn zijn zeer conventionele ontwerp, volledig in lijn met de designtaal van Sony, en de “normale” velgen, zijn complete remsysteem en zelfs ruitenwissers. Bovendien werd zijn chassis ontwikkeld door de Canadese fabrikant Magna. Een beetje veel voor wat louter en alleen een show car zou zijn, vind je niet?