1. Mag je je bedrijfswagen verder gebruiken als je ziek bent?
Je werkgever stelt je een auto ter beschikking die je ook voor privé doeleinden mag gebruiken. Kan je werkgever vragen dat je de wagen inlevert als je ziek bent? Wat gebeurt er als je opnieuw begint te werken?
Advertentie – lees hieronder verder
2. Mogen je familieleden of vrienden met je bedrijfswagen rijden?
Je bent werknemer en geniet het voordeel van een bedrijfswagen. Mogen daar ook andere mensen dan jijzelf (zoals bijvoorbeeld je partner, kinderen of één van je vrienden) mee rondrijden?
3. Mag je werkgever je bedrijfswagen afnemen?
Omdat het financieel minder gaat in het bedrijf waar je werkt, wil je werkgever je je bedrijfswagen afnemen. Heeft hij dat recht?
4. Wie betaalt als je een overtreding begaat met een bedrijfswagen?
Je begaat een verkeersovertreding met de bedrijfswagen die je hebt van je werkgever. Moet je dan zelf de boete betalen of kan je vragen dat je werkgever die op zich neemt?
5. Wie betaalt de schade na een ongeval met een bedrijfswagen?
Je raakt met je bedrijfswagen betrokken bij een verkeersongeval waarvoor je aansprakelijk bent. Draai je in dat geval zelf op voor de schade aan de wagen? Of is dit de verantwoordelijkheid van je werkgever?
6. Wat is een bedrijfswagen ‘waard’?
Een werknemer die wordt ontslagen door zijn werkgever heeft wel eens recht op een opzegvergoeding. Om het bedrag daarvan te bepalen wordt rekening gehouden met het privé-gebruik van een bedrijfswagen. In welke mate wordt dit in aanmerking genomen?
7. Bedrijfswagen inleveren, vergoeding betalen?
Als je arbeidsovereenkomst eindigt moet je je bedrijfswagen teruggeven aan je werkgever. Je werkgever kan je hierbij geen ‘extra’ vergoeding vragen. Dat blijkt uit een arrest van het arbeidshof te Brussel.
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be