Tuning

Audi A1 met 333 pk

Als Duitse tuners zich toeleggen een sportief model van een constructeur, doen ze er alles aan om geen half werk te leveren. MTM heeft zopas haar versie van de Audi S1 voorgesteld en ze zijn er meer dan ooit in gelukt om deze kleine krachtpatser nog aantrekkelijker te maken !

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Zo voorziet de tuner liefst drie verschillende versies van de S1. Bij de eerste versie wordt het standaardvermogen van 231 pk en 370 Nm aan trekkracht, opgetrokken naar 306 pk en 440 Nm. Hier werd enkel de software van de motor aangepast. De tweede versie is goed voor 313 pk en 445 Nm door een gelijkaardige ingreep in het motormanagement in combinatie met een sportdemper. Bij de derde variante puurt men 333 pk en 450 Nm uit het motorblok en de motor komt een specifieke uitlaatlijn.

Het resultaat laat zich raden. De laatste zet werkelijk indrukwekkende chrono’s neer en topsnelheid bedraagt een forse 262 km/u ! De oefening van 0 tot 100 km/u klaart hij in 5,2 seconden en dat is 7 tienden sneller dan de 5,9 van de productieversie. De andere varianten doen het evenmin slecht want ze klaren de klus in 5,5 en 5,3 seconden.

Advertentie – lees hieronder verder

Om al dat extra vermogen en koppel ook in goede banen te leiden, blijft de permanente vierwielaandrijving van de S1 behouden. Er komen nog enkele extra’s die helemaal niet overbodig zijn. Afhankelijk van de gekozen versie, wordt deze S1 uitgerust met 18 of 19 duim grote Bimoto velgen. Er komen ook grotere 330 mm remschijven. Verder is er keuze uit een onderstel met kortere veren of een compleet nieuwe vering met een andere afstelling.

Vindt u deze aanpassingen aan de Audi S1 zinvol ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon