Maximumsnelheid Brusselse Ring naar omlaag: Meer beperkingen op komst?

De maximumsnelheid op de grote ring rond Brussel zal binnenkort met 20 km/u dalen. Dit werd beslist en vandaag verkondigd door de Vlaamse regering, in het kader van het nieuwe klimaat- en energieplan. “Beter voor het milieu en veiliger”, zo luidt het.

Maximumsnelheid Brusselse Ring naar omlaag: Meer beperkingen op komst?

Momenteel mag je 120 km/u rijden op de grote ring rond Brussel, een maximumsnelheid die vanaf een nog niet nader bepaalde datum zal zakken naar 100 km/u. Het gaat om slechts een van 350 maatregelen met betrekking op het nieuwe klimaat- en energieplan.

De volledige regering zou achter de beslissing staan, als we Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) mogen geloven. Ook minister van Energie en Klimaat Zuhal Demir (N-VA) en Brussels minister van Mobiliteit Elke Vandenbrandt (Groen) zijn zeer in de wolken.

Het spreekt voor zich dat er al duchtig met cijfermateriaal werd gegooid en dat “minder uitstoot en ongevallen” als de argumenten bij uitstek gelden. Afwachten maar of deze verwachtingen effectief zullen worden ingelost. Indien het geval, maak je borst dan maar nat voor meer verlagingen in Vlaanderen.

Foto © Belga

Binnenkort max. 100 km/u in België?